Perjantaina sain nimittäin postin mukana iloisia uutisia!! Potilasvakuutuskeskus toimitti päätöksensä koskien valitustani ja ilmoittivat, että ovat korvausvelvollisia. Mutta oli se omalla tavallaan myös raskasta luettavaa. Ensimmäiset sivut oli mustaa valkoisella siitä, mitä mulle on tapahtunut. Jotenkin se oli todella rankkaa luettavaa, vaikka mitään yllätyksiä ei tullutkaan. Ehkä se johtuu siitä, että joku muu kertoi sen mulle,  siitä taisi tulla jotenkin totta. (Kuulostaa typerältä.) Itkin ja luin tekstiä. Äiti tsemppasi vieressä. Kolmannella sivulla se sitten oli: ”Maksamme vahingosta korvausta potilasvahinkolain 2 momentin nojalla.”

Nyt onkin vuorossa toimittaa PVK:een kaikki laskut ja kuitit maksuista. Eli verkkopankkia selailemalla ja paperia tulostamalla ja kopioimalla taitaa ensi viikko mennä, voi sitä paperin määrää. Sain tuttavalta tietooni asianajajan, joka on perehtynyt täysin potilasvahinko asioihin. Hänelle soitan alkuviikosta. Eihän me tiedetä, mitä summia on mahdollista pyytää esim. harmista ja mielipahasta, ansionmenetyksistä, kivusta ja särystä jne. Penniäkään en jätä pyytämättä, se on varma!!

Keskiviikkona olis tarkoitus lähteä vähän kauemmas kaverille kahvittelemaan ja piristämään molempien päivää. Hänkin oli tällä viikolla polvileikkauksessa, joka meni hyvin! Niin reipas tuo potilas kyllä on. Ehdotin jo keppijuoksukisaa, pitää katsoa, mitä keksitään ;)