Keskiviikkona olin sairaalassa yhdeksältä, siitä jo tunnin päästä leikkurissa. Ennen toimenpidettä lääkäri kävi juttelemassa, sanoi että viikko sitten otetuissa röntgen kuvissa näkyi, että toinen elektrodi oli liikkunut jonkin verran paikaltaan. Tämän toimivuutta testattaisiin toimenpiteen alettua. Eihän se sitten toiminut kunnolla, joten päädyttiin sen poistoon ja asentamaan uusi tilalle. Poiston jälkeen huomattiin, että anturit olivat vääntyneet, joten onneksi näin toimittiin. Kaikki meni hyvin ja loppuvaiheessa mut humautettiin, kun alettiin virtayksikköä implantoimaan pakaraan. Mustelmista päätellen tämä oli ihan suotavaakin ;)

Jäin yöksi kivunhoitoon sairaalaan ja sekin osoittautui oikeaksi päätökseksi. Sain tutun vaivan, virtsaummen, ja sen lisäksi kipulääkettä tarvitsin seuraavaan päivään asti joka toinen tunti. Ei niillä annoksilla olisi voinut kotona ollakaan. Seuraavana päivänä pääsin kotiin, pari kertaa jouduin vielä käymään oman kaupungin sairaalassa katetroitavana kunnes kroppa taas alkoi jotenkin toimia.

Kivut haavoilla ovat olleet kuitenkin tähtitieteelliset. Vieläkin joudun ottamaan kipulääkettä huomattavasti enemmän, kuin koestimulaattorin asennuksen jälkeen. Tosin nyt haavoja on kaksi, ja kun tuo virtayksikkö on tuonne voimalla tungettu, ei oikein muuta voisi odottaakaan. Eiköhän tämä tästä kuitenkin jonkin ajan päästä jo helpotu. 

Lauantaina olin esikoisen joulujuhlassa. Virhe. Juhla kesti kaksi tuntia. Sen jälkeen nukuin kahden tunnin kipupäiväunet ja vielä iltapäivällä torkuin sohvalla tunnin verran. Tänään oli pakko päästä ihmisten ilmoille (kauppaan ja apteekkiin) ja sekin vei mehut täysin. Nyt olenkin kiltisti kotona ainakin muutaman päivän ja lepäilen. Vielä pitäisi kuitenkin malttaa seitsemän viikkoa ottaa rauhallisesti, venytys- ja kurkotuskiellolla ja nostorajana 2kg, pala kakkua!! 

Tänään olen ymmärtänyt toimintaterapeuttini puheet. Hän nimittäin varoitteli, että oli muutamilta stimulaattoripotilailta kuullut, että tuo virtalähteen asennuskohta saattaa yhtäkkiä tuntua siltä, kuin se repeisi auki ja vuotaisi seulana. No niinhän se näemmä tekee. Pari kertaa olen jo "juossut" peilin eteen tarkistamaan, että paljonko se vuotaa. Yllätyksenä kuitenkin on ollut puhdas haavalappu. Tunne on kuitenkin täysin todellinen eikä todellakaan mikään mukava.

Ensi kerraksi yritän saada kuvia laitettua, ne eivät sitten ole herkimmille. Tässä pikainen päivitys, palaan taas asiaan :)