VAROITUS: tulossa jo toinen positiivinen postaus!!

Aamulla lähdin hyvillä mielin TYKS:iin. Tänään oli siis käynti leikanneella lääkärillä. Nousin aamulla ennen kuutta jumppaamaan, jotta saan mahdollisimman hyvin polven taipumaan lääkärin edessä.

Sairaalaan saavuttiin ajoissa, ehdin viemään osaston ihanille hoitajille eilen leipomiani muffinseja. Ilolla ottivat vastaan :) Lääkärillä ei kauan mennyt. Kerroin kuulumisia ja kyselin kysymyksiä.

Ensin käytiin läpi polven taipuvuutta. Kerroin sen olevan 50'-60' riippuen vähän päivästä. Yllätyksekseni se voi tosta vielä jopa nousta, nyt kun arpikudosta ei enää muodostu. Mutta mistään suurista muutoksista ei puhuta. Kesällä olisi ollut mahdollista tehdä polveen narkoosimanipulaatio. Tämä siis ei ole kirurginen toimenpide, vaan kevyessä nukutuksessa olisi polvi väännetty muutamaan kertaan väkisin siihen 100'. Mä en kuitenkaan ole valmis olemaan koko kesää potilaana (jälkihoito ja jumppa on samanlaista kuin leikkauksenkin jälkeen), joten jätettiin se elo-syyskuussa oleva toimenpide voimaan. Silloin siis vilautellaan veistä, toi manipulaatio ei onnistu enää, kun edellisestä toimenpiteestä on niin kauan.

Sairaslomaa tupsahti lokakuun loppuun asti, jota sitten jatketaan seuraavan toimenpiteen jälkeen. Syyskuussa alkaa siis jonkin niminen eläke. (Tämä ei ole positiivista!!)

Juttelin myös siitä ihmeellisestä uudesta kivusta, jota polveen tulee usein kun sille varaa kunnolla painoa. Lääkäri oli sitä mieltä, ettei ainakaan vielä tarvitse lähteä kuvaamaan. Kuvailuni perusteella arpikudos ja tulehdusrakkulat siellä vaan hiertävät. Mikäli vaiva pahenee, niin katsotaan sitten uudelleen.

Näillä näkymin pääsen antibiootista eroon muutaman päivän kuluttua!! Ortopedi sanoi, ettei sitä tarvitse enää jatkaa, koska tulehdusarvot ovat olleet normaalit tammikuun lopusta alkaen. Lupasi vielä varmistaa asian infektiolääkäriltä. Mutta koska soittoa ei ole tullut, syön loput pillerit purkista ja sitten riittää. JES!!!! On niin voittaja-fiilis!! Varoitteli kylläkin siitä, että voin jonkin aikaa olla kipeänä. Tarkoittaen sitä, että nyt on ollut suoja bakteeritulehduksia vastaan ja nyt kun ab on vastustuskyky ajettu alas, niin olen todella herkkä saamaan kaikki flunssasta kuppaan (no ei ehkä ihan kuppaa...). Mutta siitä se oma vastustuskyky sitten alkaa kasvaa.

Siinä se lyhykäisyydessään! Kesäkuussa vasta menen seuraavaksi näytille, silloin varmaan saan tarkan päivän siihen operaatioon. Niin hyvillä mielin lähdin kotiin! Kotimatkalla hain jätskin (mä en edes tykkää jäätelöstä), vaikka tuolla auringon paisteessa maistuisi kyllä lonkerokin ihan hyvältä... ;)