Tänään sain tehdä töitä, että sain itseni fysioterapiaan. Pahoinvointi on verottanut voimia ja kiinnostuskin oli nollassa. Mutta onneksi menin, sain hyvän mielen pitkästä aikaa!

Fyssarini oli oikein mielissään, kun näki kävelyni. Sanoi, että se on parantunut huimasti sitten viime näkemän, josta onkin jo kaksi viikkoa. Edelleenkään en pysty leikatulle jalalle varaamaan kuin 40kg painoa mutta F sanoi ettei se haittaa, kivun sallimissa rajoissa mennään. Olen kyllä kotona harjoitellut yhdellä kepillä liikkumista. Onnetonta se vielä on, mutta kyllä mä vielä joskus onnistun.

Aloitettiin kevyt jumppa, jossa koukistan polvea seinää vasten. Hetken siinä tein, jonka jälkeen sain käskyn selin makuulle. F aloitti hieronnan reiteen, polveen ja sääreen Mobilat-voidetta käyttäen. Siinä turistiin ja vaihdettiin kuulumisia. Kehuin tehneeni muffinseja eilen ja sainkin vinkin seuraavaan leivonta kertaan. Jonkun ajan kuluttua käännyin vatsalleni ja sain samaa hierontaa vielä jalan takaosaan.

Hieronnan jälkeen siirryin seinää vasten jatkamaan jumppaa ja huomattiin molemmat, että polvi liikkuu paljon rauhallisemmin. Kipuun ei vaikutusta ollut mutta tuo hieronta tekee joka kerta hyvää. Olispa ihanaa, jos sain useammin ammattilaisen hierontaa, niin ihanasti lähtee veri kiertämään! Itse en saa samanlaista vaikutusta aikaan. Ja kyllä noi ammattilaisen otteet vaan on upeat, ei kipua mutta hieronnan tuntua kylläkin.

Ennen kotiin lähtöä vielä pieni kävelyrinki, joka sekään ei tuntunut kovin pahalta. Parin viikon sisällä polveen on tullut inhottavia tuntoja ja kipuja kävellessä, ihan kuin tuntisin parin ruuvin vihlovan sisällä ja kiristävän. Välittömästi joudun ainakin puolittamaan varauspainon. F ohjeisti kertomaan tästä maanantaina ortopedille, voisi olla syytä kuvata polvi ihan siltä varalta, ettei ne ruuvit siellä hierrä väärään paikkaan. Varsinkaan nyt kun ne taitaa siellä olla ihan turhaan, kukaan ei usko, että eturistiside siirrettä siellä enää on.

Ja sovittiinpa me tuon F kanssa, että lähiaikoina mennään uimaan! Hän ei siis ole mulle entuudestaan mitenkään tuttu, mutta sanoi, että vie mut kokeilemaan vesikävelyä joku päivä töidensä jälkeen. Jos siitä vaikka saisi vähän apua. Miten ajattelevaista <3

Pahoinvointiani on nyt alettu selvittää. Verikokeiden tulokset sain tänään, kaikki oli normaalia. CRP oli 1, MIKÄ HELPOTUS!!

Nyt aloittamaan viikonloppua! Aurinkoa kaikille jotka vaivautuvat kitinääni lukemaan ;)