Olen kyllästynyt olemaan lääkehöyryissä päivät ja yöt. Ei tuo mun lääke enää niin pahasti laita päätä sekaisin mitä alussa mutta noin tunti pillerin ottamisesta alkaa sumuinen ja väsynyt olo,mikä jatkuu pari tuntia. Ja nyt se saa riittää!!

Eilen sitten päätin yrittää tuon vahvemman kipulääkkeen pois jättämistä. Lääkkeeni on Targiniq, koipion seuraavan suoraan pakkausselosteesta: 'Sinulle on määrätty Targiniqia vaikean kivun hoitoon, koska muiden kuin opioidikipulääkkeiden teho ei riitä kipusi hoitoon. Naloksoni on lisätty valmisteeseen estämään ummetusta. Targiniqin sisältämät kaksi lääkeainetta ovat oksikodonihydrokloridi ja naloksonihydrokloridi. Oksikodoni aikaansaa Targiniqin kipua lievittävän vaikutuksen. Se on opioidien lääkeryhmään kuuluva vahva kipulääke. Targiniqin toista vaikuttavaa ainetta, naloksonia, käytetään ummetuksen ehkäisyyn. Suolen toiminnan häiriöt (mm. ummetus) ovat opioidikipulääkkeiden tyypillisiä haittavaikutuksia. Targiniq on depottabletti eli valmiste, jonka vaikuttavat aineet vapautuvat vähitellen pitkän ajan kuluessa. Vaikutus kestää 12 tuntia.'

Olenkin aiemmin kirjoittanut, että selosteenkin mukaan tuo lääke pitäisi jättää vähitellen annosta pienentäen pois. Lääkärini ei ole suostunut kirjoittamaan pienempää annosta vaan neuvoi jättämään lääkkeen kylmiltään pois. (Olen kolmesti pyytänyt viimeisen kahden kk aikana miedompaa lääkettä) Sairaalassa sitä jo kertaalleen lokakuussa yritettiin, tuloksena omasta mielestäni kovat vierotusoireet. Heti määrättiin lääke takaisin, ei edes kokeiltu pienempää annosta.

Niin paljon kun olenkin nauttinut omassa sängyssä rakkaani vieressä nukkumisesta, tokaisin miehelle illalla että teeppä vaimolle peti sohvalle. Nyt jätän illasta lääkkeen pois, enkä halua pitää häntä sängyssä hereillä jos kierin ja hikoilen ja voin pahoin. Kiltisti se laittoi sängyn valmiiksi, sain vielä suukot ja tsempityksetkin <3 Hain lääkekaapista viereeni Panacodin pahimpaan hätään. Ajattelin, että jos olo muuttuu oikein tuskaiseksi niin voin ottaa sen ja toivoa että sen unettava vaikutus auttaa nukahtamaan tai edes helpottamaan oloa.

Nukahdin aika nopeasti, eikä olossa ollut mitään ihmeellistä. Hetken kuluttua kuitenkin heräsin märkänä hiestä kamalaan painajaiseen. Jonkun aikaa olin unen ja hereilläolon välimaastossa, sekaisin kuin vanha seinäkello. Sain itseni hereille ja totesin että täällä ne ovat, vierotusoireet. Tärisytti, olin hikinen ja pahoinvoiva. Teki mieli huutaa kun en saanut ajatuksestani lainkaan kiinni! Muistan että olin jo ottamassa Panacodia mutta päätin vielä yrittää ilman. Ja voihan olla ettei se olisi mitään edes auttanut. Valvoin pari tuntia jonka jälkeen torkuin aamuun koiran unta. Viideltä katsoin kelloa ja sitten nukahdinkin syvään uneen josta heräsin kuuden jälkeen kun mies tuli yläkertaan.

Hetki sitten otin aamulääkkeen. Hiki valuu edelleen ja on heikko ja huono olo, helpottaa kyllä varmaan kohta kun lääke alkaa vaikuttaa. Päätäkin särkee mutta burana ei auta. Mutta ei se haittaa, tästä kun muutaman yön taistelen, niin jäljellä on enää aamulääkkeestä irti pääseminen.

Mä en vaan voi käsittää, miksen voinut saada miedompaa lääkettä jotta tää olis edes vähän helpompaa. Kun ihan tosissani haluan lääkkeistä eroon! Kai ne lääkärit tietää ja on oikeessa, mut en vaan ymmärrä miks tää on parempi vaihtoehto.